Even voorstellen.

Benno en Mietzie Wesseling – Gediplomeerde dansleraren

Dansschool Van der Meulen-Wesseling wordt tegenwoordig gerund door Benno en Mietzie Wesseling. Ze zijn beide gediplomeerde dansleraren en geven op eigentijdse muziek les in verschillende dansstijlen.

Benno komt uit een dansfamilie en is een oud wedstrijddanser. Mietzie heeft een balletopleiding gevolgd en verzorgde elf jaar lang de opleiding van de debutanten voor de prestigieuze Wiener Ball (Weense bal in Huis ter Duin).

Ze blijven up-to-date door ieder jaar danscongressen bij te wonen.

Benno en Mietzie hebben de dansschool in 1980 overgenomen nadat deze al een rijke geschiedenis had opgebouwd.

De geschiedenis van de dansschool

In 1921 hebben Mevr. Gaillard-Jorrisen en Mr. Jorissen opdracht gegeven voor de bouw van het Dans- en Medisch Instituut. Op de begane grond is het gebouw speciaal ontworpen als dansschool. Sinds de opening trekt het mensen uit Den Haag en omgeving, zoals Voorhout, Scheveningen en Voorburg.

In 1935 is Dansschool Van der Meulen-Wesseling gestart door het echtpaar Herman en Truus van der Meulen. De dansschool is eerst begonnen in een zaal boven het Scala Theater in de Wagenstraat. In 1955 hebben zij het gebouw van Mevr. Gaillard-Jorissen overgenomen en daar hun school gevestigd.

Van 1945 tot 1960 vierde de legendarische “Dutch Swing College Band” hier iedere zondagmiddag zijn triomfen. Vele oudere Hagenaars zullen zich dit ongetwijfeld nog herinneren.

Een dansschool met sfeer

Door de jarenlange ervaring heeft de dansschool een goede reputatie opgebouwd. Deze is niet alleen gebaseerd op het dansonderricht dat er gegeven wordt, maar ook op de danssfeer tijdens de lessen. Ieder die langskomt moet zich thuis voelen. Er wordt lesgegeven in verschillende gradaties; beginner, brons, zilver, goud, goudster en topklasse. De cursussen bestaan uit twaalf lessen en na het afronden van een cursus is het inschrijven voor een vervolgcursus altijd mogelijk.

Dansen in het centrum van Den Haag

Er bestaat de mogelijkheid om vrij te dansen tijdens een van de wekelijkse dansmiddagen of dansavonden. Gedurende het jaar worden er op verschillende momenten feesten georganiseerd voor de leerlingen. U bent ook dan van harte welkom om langs te komen. Kijk voor het volledige overzicht in onze agenda.

Van der Meulen-Wesseling is gemakkelijk te bereiken met de auto of openbaar vervoer. De dansschool bevindt zich in de Archipelbuurt in het centrum van Den Haag.