Dansen

Dansen op eigentijdse muziek

Bij Dansschool Van der Meulen-Wesseling leert u altijd iets nieuws. Eerstejaars leerlingen krijgen al een leuk basisprogramma. Bij elke vervolgcursus komen er nieuwe danspassen bij, waardoor ieder jaar weer een uitdaging is. U krijgt altijd les van gediplomeerde dansleraren.

Mensen in allerlei culturen bewegen al duizenden jaren op muziek als een vorm van levensvreugde. Dansen is een creatieve en gezonde vorm van lichaamsbeweging. Het verjaagt vermoeidheid, irritatie en zelfs stress. Een medisch onderzoek heeft uitgewezen dat dansen het evenwichtsgevoel bevordert en een positieve invloed heeft op knie en heupgewrichten. Een avondje dansen biedt bovendien  de gelegenheid om ongedwongen nieuwe contacten te leggen. Het is belangrijk dat ook de jeugd van tegenwoordig zich prettig voelt tijdens het dansen. Om deze reden wordt er eigentijdse muziek gedraaid voor scholieren.

De dansprogramma’s

Er wordt een grote variatie aan dansprogramma’s aangeboden bij Van der Meulen-Wesseling. In het basisprogramma wordt er een combinatie gegeven van ballroom dansen en Latin (Zuid-Amerikaanse) dansen.

De ballroom dansen zijn de Foxtrot, de Engelse wals, de Tango, de Weense wals, de Slowfox en de Quickstep.

Onder de Latin dansen vallen de Salsa, de Cha Cha, de Rumba, de Jive, de Merengue, de Samba en de Paso Doble.

Een aantal van deze dansen worden pas in het tweede jaar aan het programma toegevoegd. Het gaat hierbij om de Samba en de Paso Doble.

De Merengue en de Salsa zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Er is daarom besloten om deze dansen toe te voegen aan het eerstejaars programma.

Iedereen is welkom

Een compleet nieuwe toevoeging aan de dansschool is de Kidswing. Kinderen zijn hier van harte welkom om verschillende hippe dansstijlen te leren. De creatieve dansleraren delen graag hun passie voor Jazzballet, peuterdans, kleuterdans, Jazz-Streetdance, Hip Hop en Breakdance. De lessen zijn geschikt voor kinderen van drie tot en met zestien jaar. Ieder dansseizoen wordt afgesloten met een show in het Zuiderstrandtheater.

Elke vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 organiseert de dansschool de seniorenclub 55+.

Op zondagmiddag van 13:00 tot 16:15 is er ‘Thé Dansant’. Hier zijn paren en alleenstaanden welkom om hun dansvaardigheden te laten zien. Dit is ook open voor niet-leden.

 

Wat kunt u bij ons leren

U kunt ons altijd bereiken, zowel via de mail als via de telefoon.

Heeft u suggesties of vragen?

15 + 1 =

Kids breakdans
Hier komt uw eigen tekst
Salsa
Hier komt uw eigen tekst
Merenge
Hier komt uw eigen tekst
Stijldansen
Hier komt uw eigen tekst

U kunt ons hiervinden